Сайт для тех, кто ест, пьет, склонен об этом поговорить и иногда кое-что фотографирует.

Последние темы RSS




Фотокулинар »   Food Dictionary »   MONTEPULCIANO D'ABRUZZO
A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   V   W   Y  
MONTEPULCIANO D'ABRUZZO
"Cagiòlo" Montepulciano d'Abruzzo DOC

Region: AbruzzoCagiolo Montepulciano

Location of vineyards: Tollo.

Grape variety: Montepulciano 100%.

Altitude: 130 m above sea level.

Soil type: clay - limestone mix.

Age of vines: 25/30 years old.

Vinification: long maceration on the skins at controlled temperature. Malo-lactic fermentation.

Aging process: at least 18 months in barriques and 6 months in bottles.

Alcohol content: 14,0 % by volume.

Color: ruby red with purplish highlights.

Bouquet: ripe red fruit, with a touch of black cherry and blackberry, with delicate spicy cocoa, vanilla, liquorice and cinnamon aromas

Taste: full-bodied, long lingering with sweet and velvety tannins.

How to serve: Temperature in °C: 18/20.

Food to serve with: mushrooms and truffle, red meats, game and mature cheeses

From the source


© 2008 - 2017, Все права на содержимое сайта принадлежат его владельцу и охраняются законодательством.